https://www.facebook.com/RomaniaInPoze

https://www.facebook.com/RomaniaInPoze

duminică, 4 martie 2012

Arcul de Triumf







Arcul de Triumf este un monument situat in partea de nord a Bucurestiului , in sectorul 1 , la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan  , Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu.


Monumentul a fost proiectat de Petre Antonescu ,acesta a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935-1936. El comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.
Arcul de Triumf are 27 m inaltime ,cu o singura deschidere si este de forma paralelipipedica .


Arcul de Triumf se numara printre monumentele care comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial de partea Aliatilor , la finalul caruia aproape toate teritoriile locuite de romani sau gasit pentru prima data reunite la un loc .

Astazi , Arcul de Triumf reprezinta unul din simbolurile bine cunoscute ale capitalei Romaniei . Cu toate acestea , primarul Bucurestiului ,Sorin Oprescu a declarat ca Primaria nu detine actul de proprietate pentru Arcul de Triumf , astfel ca teoretic , "E in stare vina unul sa imi spuna ca acolo a fost casa lui masa " si ca acesta sa vrea sa isi revendice proprietate.


Arcul de Triumf adaposteste un mic muzeu ,care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale .Vizitatorii pot vedea patru expozitii : Marele Razboi al Reintregirii Neamului  ,Heraldica Marilor Familii Boieresti ( efigii din bronz ) , Arcul de Triumf ( fotografii si machete ) ,Marea Unire de la 1918 unde se gasesc ( coroanele si sceptrul ) la o scara de 1:1 ,fotografii ) si pot urca pe terasa superioara .


Bun venit la http://nacuiulian-viatainpoze.blogspot.com ! Daca doriti sa contribuiti va recomandam sa va inregistrati / autentificati.

Niciun comentariu: