https://www.facebook.com/RomaniaInPoze

https://www.facebook.com/RomaniaInPoze

duminică, 14 octombrie 2012

Brasov , Muntii Bucegi

Cu privirea spre Muntii Bucegi
Azuga ,Partia Sorica
 Azuga este o statiune climaterica care se poate mandri  cu prima partie de schi din Romania omologata de Federatia Internationala de SchiPartia Sorica : lungime 2100 m, difficultate medie, diferenta de nivel 561 m, iinstalatie de iluminat nocturn si tunuri de zapda

Cu privirea spre telecabina Sorica
altitudine 1600 m


muntii bucegi

Privind spre Muntii Baiului
culmile Sorica și Cazacu




Lacul Bolboci

este un lac de baraj natural Masivul Bucegi, pe raul Ialomitei, în spatele Barajului Bolboci











Pestera Ialomitei

Este o pestera situata in Muntii Bucegi, una din  cele mai cunoscute pesteri din Romania
Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, la o altitudine de 1.530 m. Se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și sali. Gura peșterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găsește la 18 m deasupra fundului văii.De la Babele se poate cobori cu telecabina sau pe poteca marcata la Pestera Ialomitei, situata in Cheile Pesterii de pe Valea lalomitei, la altitudinea de 1660 m. Pestera Ialomiței poate fi vizitată până la incăperea Altarului, suprafața accesibilă turiștilor de 400 m. Turiștii pot vizita peștera zilnic, între orele 8-11 și 14-17.








Sfinxul

Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2.216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu asemănărea Sfinxului Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-ul bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi intr-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi măsoara 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.
Cea mai simplă cale de acces este cu Telecabina Bușteni – Babele, traseu ce are o lungime de 4350m, o diferență de nivel de 1235m și este străbătut în aproximativ 15 minute. Telecabina are o capacitate de 25 persoane, iar programul zilnic (mai putin marti) este 7:45-17:00 (ultima urcare la ora 16:00 si ultima coborare la ora 17:00). În zilele de marți programul este 10:30-17:00.


Lacul Bolboci


 Platoul Bucegi

Platoul Bucegi este podiș înalt, având altitudini cuprinse între 1600-2400 m și o înclinare de la nord către sud, în munții Bucegi.